Aluehallitus, kokous 27.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 124 Esihenkilövirkojen perustaminen vammaispalveluihin, päihde- ja mielenterveyspalveluihin ja opiskelijahuoltoon

KEUHDno-2022-198

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Hyvinvointialueelle päätettiin siirtyä Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän organisaatiorakenteella, jonka perustamisessa (2019) oli ennakoitu mahdollinen sotemuutos. Lisäksi haluttiin varmistaa sujuva siirtyminen hyvinvointialueelle. Kunnista, Etevasta ja päihdehoitokeskus Ridasjärveltä siirtyvät toiminnot sijoittuivat luontevasti organisaatiorakenteeseen. Tulosalueiden organisoitumista on valmisteltu yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla henkilöstöä osallistaen.


Oppilashuollonpalveluissa arvioitiin erilaisia organisaatiomalleja ja päädyttiin ratkaisuun, jossa vakinaiset koulukuraattorit ja koulupsykologit jatkavat samassa yksikössä, kahden yhteisen esimiehen alaisuudessa. Tämä vahvistaa opiskeluhuollon työparityötä. 


Vammaispalveluissa siirrytään alueorganisaatiosta palveluorganisaatioon. Alueorganisaatiossa tuotetaan sekä päivätoiminta että asumispalvelut alueellisesti ja näillä palveluilla on yhteinen esihenkilö. Tämä johtamismalli on käytössä Etevassa. Palveluorganisaatiossa toiminta on jaettu siten, että yhdellä esihenkilöllä on vastuullaan joko päivätoiminnan palvelut tai asumispalvelut laajemmalla alueella. Tämä on Keski-Uudenmaan vammaispalveluiden tuottamistapa. Myös useat muut hyvinvointialueet ovat päätyneet samaan ratkaisuun. Esihenkilöiden lukumäärä pysyy samana, mutta tehtävänkuvat muuttuvat. Heidän kanssaan käydään yhteistoimintalain edellyttämät neuvottelut.


Ridasjärven toiminta nivoutuu osaksi mielenterveys- ja päihdepalveluita hyvinvointialueella ja vahvistaa Keski-Uudenmaan palveluja. Ridasjärvi myy palveluja myös muille Hyvinvointialueille.


Tavoitteena on käynnistää uusien koordinoivien esihenkilöiden sisäinen ilmoittautumismenettely syyskuussa ja lähiesihenkilöiden lokakuussa, jotta organisoituminen ja toiminnan käynnistyminen hyvinvointialueella olisi mahdollisimman sujuva.

Virat perustetaan 1.1.2023 lukien.

Liitteenä yhteenveto perustettavista viroista.

 

 


 

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, va. hyvinvointialuejohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Aluehallitus päättää perustaa uudet virat esityksen mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä 
  • hyvinvointialueen jäsen.

Hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä oikaisuvaatimuksen saa tehdä myös yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai nähtäville asettamispäivää ei lueta määräaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue c/o Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Sandelininkatu 1 B, PL 46
05801 Hyvinkää
Sähköpostiosoite: kirjaamo.hva@keusote.fi
Puhelin: 050 497 4988, 050 497 4989
Kirjaamo on avoinna ma-pe klo 9-15

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus lähetetään postitse tai sähköisesti aina omalla vastuulla (Hallintolaki 17 §).