Aluehallitus, kokous 14.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 103 Henkilöstön siirtosopimus koskien siirtymistä hyvinvointialueelle

KEUHDno-2022-176

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen yhteydessä kunnista ja kuntayhtymistä siirtyy hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävät ja tehtäviä hoitava henkilöstö, opiskelijaterveydenhuollon kuraattorit ja psykologit sekä tukipalveluhenkilöstö, joiden tehtävistä vähintään puolet on edellä mainittujen tehtävien tukitehtäviä.

Henkilöstö siirtyy kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueelle liikkeen luovutuksen periaatteella ns. vanhoina työntekijöinä. Liikkeenluovutus ei yleensä edellytä erillisen henkilöstön siirtosopimuksen tekemistä. Hyvinvointialuetta koskevassa lainsäädännössä siirtosopimus on kuitenkin säädetty laadittavaksi. Henkilöstön siirtosopimus on sisällöltään vapaamuotoinen. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella on hyödynnetty Kuntatyönantajien (KT) laatimaa siirtosopimusmallia.

Henkilöstön siirtosopimus tehdään toimintoja ja henkilöstöä luovuttavien työnantajien ja henkilöstöä vastaanottavan hyvinvointialueen kesken. Siirtosopimuksen hyväksymistä edeltää sopimuksen käsittely yhteistoimintamenettelyssä luovuttavissa organisaatioissa ja hyvinvointialueen yhteistoimintaelimessä. Yhteistoimintamenettelyt on toteutettu siirtyvissä organisaatioissa yhteisesti sovitulla aikataululla keväällä 2022. Päätöksen jälkeen sopimus toimitetaan allekirjoitettavaksi kaikille sopimuksen osapuolille eli Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle, Etevalle, Päihdehoitokeskus Ridasjärvelle sekä Keski-Uudenmaan kunnille .

Ehdotus

Esittelijä

  • Pirjo Laitinen-Parkkonen, va. hyvinvointialuejohtaja, pirjo.laitinen-parkkonen@keusote.fi

Aluehallitus päättää hyväksyä liitteenä olevan henkilöstön siirtosopimuksen.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.