Aluehallitus, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 210 Hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö

KEUHDno-2022-332

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Voimaanpanolain 18 § perusteella Sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien ja tehtäviä hoitavan henkilöstön siirto kunnista ja kuntayhtymistä hyvinvointialueelle katsotaan liikkeen luovutukseksi. Liikkeen luovutukseksi katsotaan myös kunnan tai kuntayhtymän palveluksessa olevien opiskeluhuollon psykologien ja kuraattoreiden siirtyminen hyvinvointialueelle. Liikkeen luovutuksessa henkilöstön palvelussuhteen ehdot pysyvät ennallaan. 

Henkilöstömäärä vaihtelee päivittäin. 8.12.2022 otetun tiedon perusteella Hyvinvointialueelle siirtyy 3943 henkilöä, joista 316 työntekijää siirtyy Etevasta, 37 Ridasjärven Päihdehoitokeskuksesta ja 103 opiskeluhuollosta. Loput työntekijät siirtyvät Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymästä. 

Huomioitava, että kaksi palkka-assistenttia siirtyy jatko liikkeen luovutuksella Sarastiaan ja laitoshuollon henkilöstö Palmiaan. 

Liitteenä on listaus hyvinvointialueelle siirtyvästä henkilöstöstä (ei julkinen). Lista sisältää myös nk. lepäävät palvelussuhteet eli erilaisilla vapailla (perhevapaat, opintovapaat yms) olevan henkilöstön. 
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Merkitään tiedoksi.
 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukielto

Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta. Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä

  • päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (hyvinvointialuelaki 141 §),
  • hallinnon sisäisestä määräyksestä, joka koskee tehtävän tai muun toimenpiteen suorittamista (laki oikeudenkäynnistä hallintotuomioistuimissa 6§),
  • päätöksestä, josta lainsäädännön nojalla ei voi hakea muutosta (lainkohta mainittava erikseen päätöksen perusteluissa) tai
  • hankintapäätöksestä, jota ei tehdyn hankintaoikaisun johdosta muuteta (hankintalaki 126 § ja 132 §).