Aluehallitus, kokous 13.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 213 Perustettavien virkojen täydentäminen

KEUHDno-2022-277

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Hallintosäännön 51§ mukaan aluehallitus perustaa muut virat kuin hyvinvointialuejohtajan viran. Tehtävät, joissa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa eli niitä varten on perustettava virka. Muunlaisia tehtäviä tekevä henkilöstö palkataan työsuhteeseen. Julkisen vallan käyttämisellä tarkoitetaan lakisääteistä toimivaltaa antaa velvoittava määräys tai päättää toisen edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta. Myös tehtävissä, joihin kuuluu kunnalliseen päätöksentekoon liittyvää esittelyä tai vastuullista valmistelua, edellytetään virkasuhdetta.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle on tähän mennessä perustettu palvelujohtajien ja muiden johtavien viranhaltioiden virat (30.8.2022 § 90). Näiden lisäksi on perustettu uudet koordinoivien esihenkilöiden ja lähiesihenkilöiden virat mielenterveys- ja päihdepalveluihin, opiskeluhuoltoon ja vammaisten palveluihin (27.9.2022 § 124).

Nyt esitetään perustettavaksi hyvinvointialueen muut virat. Virat on tarkoitus täyttää suorina siirtoina luovuttavista organisaatioista. Virat perustetaan vakinaisina virkoina. Virkojen täyttämisestä vastaa hyvinvointialuejohtaja tai hänen valtuuttamansa taho.
 

Ehdotus

Esittelijä

Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää perustaa liitteessä olevat virat Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle eri palvelualueille ja tulosyksiköihin sekä määrittää perustettavien virkojen kelpoisuusehdot liitteenä esitetyn mukaisesti.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle on tähän mennessä perustettu palvelujohtajien ja muiden johtavien viranhaltioiden virat (30.8.2022 § 90). Näiden lisäksi on perustettu uudet koordinoivien esihenkilöiden ja lähiesihenkilöiden virat mielenterveys- ja päihdepalveluihin, opiskeluhuoltoon ja vammaisten palveluihin (27.9.2022 § 124). Aluehallitus perusti muut virat 15.11 (168 §). Yksi virka on täytetty tämän jälkeen, mikä edellyttää virkapohjan perustamista myös hyvinvointialueelle.

Virka on tarkoitus täyttää suorana siirtona luovuttavasta organisaatioista. Virka perustetaan vakinaisena virkana. Virkojen täyttämisestä vastaa hyvinvointialuejohtaja tai hänen valtuuttamansa taho. 

Liitteessä 1 on perustettava virka

Ehdotus

Esittelijä

  • Mikko Komulainen, vt. hyvinvointialuejohtaja, mikko.komulainen@keusote.fi

Aluehallitus päättää perustaa liitteen 1 mukaisen viran.

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

  • se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä 
  • hyvinvointialueen jäsen
  • hyvinvointialueiden yhteistoiminnassa järjestettyjä tehtäviä koskevasta päätöksestä yhteistoimintaan osallinen hyvinvointialue ja sen jäsen

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa, asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää tai nähtäville asettamispäivää ei lueta määräaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
PL 46 05801 Hyvinkää
Sähköpostiosoite: kirjaamo.hva@keusote.fi
Puhelin: 050 497 4988, 050 497 4989
Käyntiosoite: Suutarinkatu 2, 05900 Hyvinkää

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.

Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kirjaamosta.

Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus lähetetään postitse tai sähköisesti aina oikaisua hakevan omalla vastuulla (hallintolaki 17 §).