Aluehallitus, kokous 13.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Integraatio- sekä tieto- ja digijohtajan palkan tarkistaminen

KEUHDno-2024-140

Valmistelija

  • Monica Hostio, henkilöstöjohtaja, monica.hostio@keusote.fi

Perustelut

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen nk. konsernipalveluiden toimintaa, rakennetta ja johtajien työnjakoa sekä työtehtävien sisältöjä on arvioitu loppuvuonna 2023. Valmistelutyön tuloksena yksittäisten johtajien työtehtävien sisällöt ovat muuttuneet oleellisesti siten, että heidän palkkansa tulisi nostaa Keusoten johdon palkkausjärjestelmän seuraavalle tasolle. 


Sote-sopimuksen 17 § mukaan hyvinvointialue voi vapaasti päättää työnantajan edustajien palkoista ja niiden tarkistamisesta sekä tarkistuksen voimaantuloajankohdasta.  Työnantajan edustajaksi katsotaan viranhaltija, joka vastaa hyvinvointialueen tai sen merkittävän osan johtamisesta ja kehittämisestä. Palkan määräytymisperusteena on pääsääntöisesti kokonaispalkka. 


Tehtävien uudelleen järjestelyjen yhteydessä HYVTES:n 10 § (1mom) on kirjattu viranhaltijan tehtävien vaativuuden oleellisten muutosten edellyttävän tehtäväkohtaisen palkan tarkistamista, ellei se vastaa uusien tehtävien vaativuutta.


Keusoten hallintosäännön pykälissä (§54 ja §55) määritellään, että aluehallitus päättää hyvinvointialuejohtajan ja palvelujohtajien ja muiden aluehallituksen palvelusuhteeseen ottamien viranhaltijoiden, kuten integraatio-, rahoitus- ja talous-, tieto- ja digi-, henkilöstö- ja hallintojohtajan, palkasta ja palkan määräytymisperusteesta sekä palkan harkinnanvaraisesta tarkistamisesta ja muusta palkitsemisesta. 


Ylimmän johdon palkan perusta on tehtävän vaativuus. Johdon tehtävien vaativuus arvioidaan ja määritellään Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johdon palkkausjärjestelmän tehtävien vaativuuden arviointityökalulla.  Järjestelmässä ylin johto voi sijoittua kolmelle eri tasolle (johdon palkkausjärjestelmän tasot 10 - 12) tehtävän vaativuuden perusteella. 


Sekä integraatio- että tieto- ja digijohtajan työtehtävissä on tapahtunut oleellinen muutos, joka edellyttää palkan nostamista johdon palkkausjärjestelmän tasolta 10 tasolle 11. Molempia johtajia on kuultu yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla, ja he ovat suostuneet virantoimitusvelvollisuuden muutoksiin. 


Merkittävimmät muutokset integraatiojohtajan työtehtävien osalta liittyy lisävastuuseen palveluketjujen kehittämisestä sekä koordinoinnista järjestäjän työkaluilla. Käytännössä tämä tarkoittaa palveluketjujen ja asiakasryhmien vertikaalista ja horisontaalista integraatiota yhdessä palvelualueiden kanssa. Toinen merkittävä tehtävämuutos on vastuu valmiuden ja varautumisen toteutumisesta sekä ennakoinnista hyvinvointialuetasolla. Kolmantena tehtävämuutoksena on hyvinvointialueen palvelustrategian valmistelu, seuranta ja arviointi.


Tieto- ja digijohtajan muuttuneet tehtävät liittyvät hyvinvointialueen järjestäjärooliin. Muun muassa järjestäjän kokonaisuuden valmistelu sekä ohjaus yhteisen kokonaisuuden ja tilannekuvan muodostamiseksi, järjestäjän toiminnallisen ja taloudellisen tiedon yhteensovittaminen sekä erilaisten strategisten ohjelmien valmistelutehtävät.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Aluehallitus päättää:

  • tarkistaa integraatio- sekä tieto- ja digijohtajan kokonaispalkan johdon palkkausjärjestelmän tasolle 11 (9402,40 €) 1.1.2024 alkaen perusteena olennainen muutos työtehtävissä.

Käsittely:

Olli Savela ehdotti, että palkkaus pidetään ennallaan tasolla 10.

Ehdotus raukesi kannattamattomana.

 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.