Aluehallitus, kokous 13.2.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 30 Tietotilinpäätös 2023

KEUHDno-2024-392

Valmistelija

  • Timo Pirtilä, tietoturvapäällikkö, timo.pirtila@keusote.fi

Perustelut

Tausta ja perusta    

Tietotilinpäätöksellä rakennetaan luottamusta ja hyvää tiedolla johtamisen tapaa. Tietotilinpäätös on julkishallinnon organisaation vuosittainen kertomus henkilötietojen käsittelystä hyvinvointialueella ja toimenpiteistä, joilla turvataan asiakkaiden, hyvinvointialueen työntekijöiden ja sidosryhmien kriittiset tiedot.
Tietotilinpäätöksen laatiminen ja julkaisu on linjassa tietosuojavaltuutetun suositusten kanssa, joiden mukaan tietotilinpäätöksen laatiminen on yksi tapa toteuttaa tietosuojalainsäädännön edellyttämää rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuutta. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään lainmukaisuuden edistämisestä, vaan hyvinvointialueen toiminnan läpinäkyvyydestä ja yhteisten ponnisteluiden esille tuomisesta.

Tietotilinpäätös 2023     

Tietotilinpäätös 2023 antaa arvion Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen tietosuojan ja tietoturvan toteutumisesta organisaation ydintoiminnoissa vuonna 2023. Lisäksi tietotilinpäätös tarjoaa tilannekuvan organisaation henkilötietojen käsittelyn sekä tietoturvan nykytilasta ja käsittelyyn liittyvistä kehittämistarpeista ja niiden edellyttämistä toimenpiteistä.  
Tietotilinpäätös sisältää vuotuisen uhkatilanteen kehittymisen, toteutuneet vakavat ja muut tietoturvapoikkeamat, rekisteröityjen oikeuksien toteutumisen mm. tietopyyntöjen, lokivalvonnan ja henkilötietojen luottamuksellisuuden osalta sekä henkilöstön koulutustiedot tietoturvan, tietosuojan sekä tiedonhallinnan osalta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Petja Harakka, hallintojohtaja, petja.harakka@keusote.fi

Aluehallitus päättää hyväksyä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen tietotilinpäätöksen 2023 liitteen mukaisena. 

Päätös

Hyväksyttiin esityksen mukaan.

Liitteet

Oheismateriaali